Съставки:
* 500 гр брашно
* 2 яйца
* 70 г краве масло
* 15 г мая за хляб
* 1 супена лъжица захар
* 1 чаена лъжичка сол
* 2 чаени чаши вода и по желание
* 150 г сирене (конфитюр, сладко, желе и др.) за плънка
Приготвяне:
Маята се размива с водата и към нея постепенно се прибавят брашното и разбитите със захарта и солта яйца. Сместа се оставя около 1/2 час на топло да втаса, след което с черпак (непълен) се сипва в загрят чугунен тиган с дебело дъно или върху сач (пръстен кръг), предварително намазани с масло. Катмите, които имат форма на палачинки, се пекат от двете страни до порозовяване. Поднасят се топли с плънка по желание, увити на руло или прегънати на две.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар