неделя, 22 февруари 2009 г.

Картофена супа - III вид

Съставки:

* 400 г картофи
* 1 глава кромид лук
* 3 супени лъжици растително масло
* 25 г краве масло
* 1/2 кафена чашка ориз
* 1 супена лъжица доматено пюре
* 1 чаена лъжичка червен пипер
* 6 чаени чаши вода
* 1 връзка магданоз
* черен пипер
* сол на вкус




Приготвяне:

Лукът, нарязан на дребно, се задушава в растителното масло и малко вода до омекване, разбърква се с червения пипер и доматеното пюре и се залива с горещата, леко подсолена вода. Към течността, след като кипне, се прибавят нарязаните на кубчета (с големина на бучка захар) картофи, а след сваряването им се прибавя оризът. Супата се вари още 10 минути. След свалянето й от огъня се прибавят прясното масло, ситно нарязаният магданоз и черен пипер на вкус.

0 коментара:

Публикуване на коментар