неделя, 22 февруари 2009 г.

Супа от риба по манастирски

Съставки:



* 500 г риба (едра)
* 3 супени лъжици растително масло
* 1 връзка пресен кромид лук
* 3 домата (пресни или от консерва)
* 2 пиперки
* 1 морков
* 2 лютиви пиперки (шипки)
* 3 картофа
* 10 маслини
* лимон
* сол
* черен пипер






Приготвяне:

Рибата се почиства от кожата и костите и се нарязва на кубчета. Дребно нарязаният лук и на­рязаният на кубчета морков се варят в подсолена вода заедно с мазнината, нарязаните на кубчета картофи, нарязаните на ивички пиперки, наряза­ните на резенчета домати и целите лютиви пиперки. Когато зеленчуците поомекнат, се прибавят ри­бата и почистените от костилките и разрязани на половинки маслини. Готовата супа се подправя на вкус с лимонов сок и се поднася поръсена със смлян черен пипер.

0 коментара:

Публикуване на коментар