неделя, 22 февруари 2009 г.

Каварма попара

Съставки:

* Сух хляб
* Натрошено сирене
* Олио и червен пипер




Приготвяне:

Няма точни пропорции за продуктите. Всичко се слага в зависимост от предпочитанията и вкуса.
Хлябът се нарязва на кубчета. В дълбока купа се слага ред хлебни кубчета, поръсва се с натрошено сирене, пак хляб, пак сирене и така до свършване на продуктите.
Отгоре се поръсва само сирене. Олиото се загрява и в него леко се запържва червения пипер - да замирише приятно. Полива се с лъжица върху сиренето. В съда, в който е запържвано олиото се сипва вода, посолява се на вкус и след като кипне с лъжица се полива попарата (хлебните хапки не трябва да плуват). След това се похлупва с капак и се оставя 10-15 минути да омекнат хапките.

0 коментара:

Публикуване на коментар