Съставки:
РИБЕНА ГЛАВА, ОПАШКА, ПЕРКИ
КРОМИД ЛУК
КАРТОФИ
СКИЛИДКИ ЧЕСЪН
МОРКОВИ
ОЛИО
ПОДПРАВКИ:
СОЛ НА ВКУС
ЧЕРЕН ПИПЕР СМЛЯН
МАЩЕРКА
ДЕВИСИЛ
ЦЕЛИНА
ЛЮТ ПИПЕР/ЧИЛИ/
СИТНО НАРЯЗАН МАГДАНОЗ
Приготвяне:
ГЛАВАТА И ОПАШКАТА ЗАЕДНО С ПЕРКИТЕ СЕ ПОСТАВЯТ В ТЕНЗУХ И СЕ ПУСКАТ ДА СЕ ВАРЯТ В ЛЕКО ПОДСОЛЕНА ВОДА. ВАРЕНЕТО АКО Е В ТЕНДЖЕРА ПОД НАЛЯГАНЕ Е 15-17 МИН, А АКО Е В ОБИКНОВЕННА ТЕНДЖЕРА 3/4 Ч. ОХЛАЖДАМЕ И ВНИМАТЕЛНО ОТДЕЛЯМЕ МЕСОТО ОТ ГЛАВАТА И ОПАШКАТА, КАТО СЕ СТАРАЕМ МАКСИМАЛНО ДА ПОЧИСТИМ КОСТИТЕ, КОИТО СЕ ВИЖДАТ. В БУЛЬОНА ОТ ВАРЕНЕТО НА РИБАТА ПУСКАМЕ ДА СЕ ВАРЯТ КАРТОФИТЕ ,ЛУКЪТ, СКИЛИДКИТЕ ЧЕСЪН, МОРКОВИТЕ. ВАРИМ 15 МИН НА НЕ МНОГО СИЛЕН ОГЪН. ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОЧИСТЕНОТО ОТ КОСТИ МЕСО СЕ ВРЪЩА ОБРАТНО В ТЕНДЖЕРАТА ЗАЕДНО СЪС СВАРЕНИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ. ОСТАВЯМЕ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ И МЕСОТО ДА ВРЯТ ЗАЕДНО 5-6 МИН, СЛЕД КОЕТО ПОДНАСЯМЕ ЧОРБАТА ДОКАТО Е ТОПЛА ПОРЪСЕНА С ПОДПРАВКИТЕ. АКО ОТ ПРЕДНИЯ ДЕН СМЕ ИМАЛИ "ТЕЖЪК РИБОЛОВ", ТАЗИ ЧОРБА Е ОТЛИЧНО СРЕДСТВО ДА НИ СЕ ОПРАВИ РИБАРСКАТА ГЛАВА. НАЗДРАВЕ И ДА ВИ Е СЛАДКО!
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар