Съставки:
5 яйца
100 г колбаси (шунка, леберкез, хамбургски салам и др.)
100 г прясно краве масло
2 стерилизирани краставички
2 червени камби (мариновани или печени)
1/5 връзка магданоз
300 г бял хляб
сол на вкус
Приготвяне:
Хлябът се нарязва на 5 филийки (без кората), които се намазват с маслото, покриват се с по 1/5 от тънко нарязания колбас и се запичат на скара, в тиган или във фурна с горно нагряване. Яйцата се счупват над вряща подсолена и леко подкиселена вода, похлупват се с капак и се варят до забулване на жълтъка. Изваждат се с решетеста лъжица и се отцеждат, поставят се (по 1 бр.) върху запечените филийки и се украсяват с кръгчета или ивички от маринованите камби и краставичките.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар