Съставки:
* 1 ч.ч. бял боб
* 200 гр сух твърд хляб
* 3 картофа
* 2 моркова
* 1-2 глави лук
* 1 корен целина
* ½ средна глава карфиол
* ¼ ч.ч. растителна мазнина
* 2 литра вода
* копър
* чесън
* сол
* подправки по ваш избор
Приготвяне:
Накиснете боба във хладка вода и го оставете да престои цяла нощ. След това излейте водата, залейте с прясна такава и го оставете да кипне. Прибавете половината мазнина и варете около половин час. Картофите нарежете на ивички, корените на ситно. Карфиолът се накъсва на съцветия и се бланшира леко. Добавете всички зеленчуци към боба и варете до неговата готовност.
За запръжката: в тиган запържете лука до златисто, като към него прибавите и нарязания на дребно хляб и също го запържите добре.
Почти готовата супа овкусете на вкус, прибавете запръжката и варете още 10-15 минути. В готовата супа добавете 2-3 скилидки чесън, които предварително сте счукали с добро количество копър.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар