понеделник, 23 февруари 2009 г.

Тиквена крем супа с къри

Съставки:

* Тиква - 500 гр.
* Моркови - 3 бр.
* Картофи - 4 бр.
* Лук - 1 глава
* Олио - 3 с.л.
* Мляко или сметана
* Бульон - 2 литра
* Червен пипер - 1,5 ч.л.
* Къри - 1 ч.л.
* Сол




Приготвяне:

1. Почиствате тиквата и я нарязвате на кубчета.
2. Нарязвате морковите и картофите на кубчета, а лука на дребно.
3. В дълбока тенджара сипвате олиото и запържвате лука докато омекне.
4. Наливате два литра бульон и когато кипне добавяте картофите и морковите.
5. Пет минути след като бульона със зеленчуците кипне добавяте тиквата.
6. Добавяте солта и варите още 5-10 минути.
7. Пасирате цялата смес.
8. Връщате в тенджерата, добавяте мляко или сметана и кипвате без да спирате да бъркате.
9. Сваляте супата от огъня и подправяте със следкия червен пипер и кърто.

0 коментара:

Публикуване на коментар