понеделник, 23 февруари 2009 г.

Доматена супа (непасирана) с ориз

Съставки:

* 500 г домати
* 2 супени лъжици растително масло
* 25 г краве масло
* 1 глава кромид лук
* 1 морков
* 1/4 главичка целина
* 2 супени лъжици ориз
* 1 супена лъжица брашно
* 1 чаена лъжичка червен пипер
* 2 чаени лъжички захар
* 1/3 връзка магданоз
* сол
* черен пипер




Приготвяне:

Почистените, измити и ситно нарязани лук, морков и целина се задушават в растителното масло и 1 супена лъжица вода до омекване. Прибавят се част от доматите, нарязани на дребно, и се задушават няколко минути. Разбъркват се с червения пипер и се заливат с 6 чаени чаши гореща вода или бульон. След завирането на течността се прибавят почистеният и измит ориз и останалата част от нарязаните домати. Като се свари оризът, се прибавя брашното, леко запечено или сурово, размито с малко студена вода. Супата се посолява и се вари още няколко минути, подправя се с прясното масло, захарта и черен пипер, поръсва се с дребно нарязания магданоз и се поднася.

0 коментара:

Публикуване на коментар