Съставки:
* 0.5л вода
* 2 картофа
* 1 морков
* 3 с.л. олио(краве масло)
* 1 глава лук
* 2 с.л. брашно
* 0.5л прясно мляко
* 1/2 ч.л. ким
* сол
* препечени филийки
* сирене
Приготвяне:
В 0.5л подсолена вода се варят нарязаните на кубчета картофи и моркови. Когато са почти готови в отделен съд в олиото се запържва ситно нарязаният лук и брашното (до златисто). Разрежда се с прясното мляко и се сипва в супата. Оставя се да поври още 2-3 мин. Подправя се с ким. Супата се сервира с препечени кубчета хляб (крутони), настъргано сирене и стръкче магданоз.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар