Съставки:
* 100 гр обелен чесън
* 3 с.л. зехтин
* 2 1/2 ч.ч. пилешки бульон
* 1 ч.ч. сухо бяло вино
* 2 1/2 ч.ч. мляко
* 1 ч.ч. течна сметана
* около 130 г картофи - обелени и наразани на малки кубчета
Приготвяне:
Поставете скилидките чесън в чопър или пък с пасатор ги разбиите на паста. Загрейте в тенджара с дебело дъно зехтина на слаб огън. Добавете чесъна и като разбърквате често запържете докато леко започне да се оцветява, около 12 минути. Добавете бульона и виното и кипнете. Намалете температурата и оставете да къкри около 30 минути. Добавете млякото, сметаната и картофите и оставете да къкри още 30 минути. Пюрирайте всичко. Върнете в тенджерата и отново оставете къкри. Овкусете със сол и пипер на вкус. Захлупете и оставете в хладилника да се изстуди. Когато е охладена отново поставете да къкри. Ако супата е много рядка, то оставете да къкри докато достигне желаната от вас гъстота. Поставете в подходящи купички и сервирайте.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар