Съставки:
За тестото:
* 1/2 мая
* 1 ч.л. сол
* 1ч.л.захар
* 200 мл. вода
* брашно, колкото поеме за меко тесто
За плънката:
* 0,400 гр. телешко месо /накълцано надребно/
* 2 глави лук
* черен пипер
За соса:
* 1 пакет майонеза
* 4-5 с.л.кисело мляко
* 4-5 скилидки чесън /намачкани/
Приготвяне:
Месото с малко олио се пече на фурна, като се разбърква от време на време. Преди да се извади от фурната се добавя лука за да поомекне и той. А най-накрая се добавя черния пипер. Тестото се омесва, като после от него се оформят топки колкото яйце. Разточват се на много тънко и се пекат на сач и още топли се покриват, за да омекнат. В така приготвените питки по средата се слага от плънката и 1-2 с.л. от соса. Прегъват се като палачинки.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментара:
Тази рецепта е много хубава.
Публикуване на коментар