понеделник, 23 февруари 2009 г.

Доматена кремсупа с крутони

Съставки:

* 700 гр домати
* 50 гр масло
* 1 лук
* 1 морков
* 1/4 глава целина
* 2 с.л. брашно
* 3 чаени чаши вода
* 2 чаени чаши пр.мляко
* 1 чаена лъжичка захар


за крутоните

* 3 филийки хляб
* малко кашкавал
* част от маслото
* сол на вкус




Приготвяне:

Лука, моркова и целината се нарязват на ситно и се задушават в 1/3 от маслото и 1 с. лъжица вода. Заливат се с гореща вода /3чаши/ и след като заври се посолява. Прибавят се обелени и нарязани на ситно домати и се оставя да ври 10 минути. Супата се пасира и се прави застройка-леко се запържва брашното в 1/3 от маслото и се разрежда много внимателно с млякото. Застроената супа се подправя със захар. Сервира се с крутони-филиите се намазват с останолото масло, поръсват се с настърган кашкавал и леко се запичат във малка скара или във фурната.

0 коментара:

Публикуване на коментар