Съставки:
1 кисело мляко
2 яйца
1 ч. л. хлебна сода
1 к. ч. олио
брашно колкото поеме
150 гр. сирене
Приготвяне:
От млякото, содата, яйцата и олиото се замесва средно тесто. Разточва се на кръгла кора дебела 5 мм и се разрязва на триъгълници от средата към външната част. Режем толкова големи, колкото искаме да са големи кифличките. Слагаме от натрошеното сирене в широката част и завиваме към тесния край. Така оформените кифли подреждаме в тава намазана с олио. Оставяме малко разтояние между тях. Отгоре намазваме с жълтък. Оставяме да втаса за 1 час и изпичаме на умерена температура.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар