понеделник, 23 февруари 2009 г.

Крем супа от броколи и карфиол

Съставки:

* две пакетчета замразени броколи
* 1/2 средна глава карфиол
* 300 гр сирене сол на вкус и можете да си сложите и едно булионче Костилиа
* 2-3 с.л. брашно
* олио
* масло
* 300-400гр мляко (в зависимост, колко гъста или рядко искате да е супата)




Приготвяне:

Първо се почистват зеленчуците, след това се сваряват - трябва да врят не повече от 20 мин, защото се скашкват. След като изстинат в една тенджера се слага олиото и маслото, след което и брашното - леко да се запържи - и бавно се слага млякото. Бърка постоянно, за да не не стане брашното на бучки. След това се слагат зеленчуците и се оставя малко да поври около 5-7 мин. Ако искате може да използвате и бульона от зеленчуците.

0 коментара:

Публикуване на коментар