Съставки:
* 250гр. червена леща
* (фина леща - намира се по магазините)
* 1 глава лук
* 2 скилидки чесън
* 2 с.л. олио
* 1 домат
* джинджифил
* черен пипер
* червен пипер
* кимион
* сол
Приготвяне:
1. Сварява се лещата, за не по-повече от 10 мин. (много бързо се разварява) заедно с чесъна, нарязан на филийки, сол, черен пипер и джинджифил.
2. В отделен съд се запържва лука с олиото, добавя се червенитя пипер и нарязаните домати.
3. Подправя се с малко сол и кимион.
4. Сервира се в дълбока чиния, а в средата се сипва от запръжката.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар