Съставки:
300 гр кестени (обелени и сварени - продават се и готови) 1 морков 1 стрък праз 40 гр масло сол и черен пипер индийско орехче 125 мл бяло вино 500 мл месен бульон 200 гр сметана 1 щипка канела пудра захар
Приготвяне:
Няколко кестена оставете на страни за украса. Останалите нарязвате на парченца. Празът и моркова нарязвате на тънки колелца. Сгорещявате маслото и слагате кестените с малко пудра захар, да се карамелизират. Прибавяте зеленчуците и леко задушавате. Добавяте сол, пипер и прясно настъргано индийско орехче, след което изсипвате и виното. Добавяте бульона и сметана и на ниска температура оставяте да къкри за около 15 минути. Когато е готова, пасирате и ако е необходимо овкусявате. Разпределяте по чиниите, поръсвате с малко канела и кестените, които сте отделили (нарязани на дребно).
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар