Съставки:
* 500 г картофи
* 1 глава кромид лук
* 1/4 главичка целина
* 1 морков
* 50 г краве масло
* 6 чаени чаши вода
* сол
* черен пипер на вкус
Приготвяне:
Лукът, морковът, целината и картофите, обелени и нарязани на ситно, се сваряват в малко количество подсолена вода, след което се разбиват с миксер или се претриват през гевгир. Полученото пюре се залива с останалото количество вряща вода, посолява се и се кипва. Приготвената супа се отстранява от огъня, подправя се с маслото и черен пипер на вкус и се поднася с царевични пръчки или хлебни кубчета (кротончета), изпържени или запечени с масло във фурна.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар