Съставки:
* 2 кг цвекло
* 1 корен целина
* 2 моркова
* 2 глави стар лук
* 2 дафинови листа
* няколко зърна черен пипер и бахар
* захар
* лимонов сок
* сол
Приготвяне:
Цвеклото се измива и почиства, след което се настъргва на едро ренде и се залива с кипяща вода (цвеклото трябва да е напълно покрито с вода), добавяте коричка черен хляб и се оставя на топло за 5-6 дни. Когато вкисне квасът се излива в отделен съд.
Морковите, целината, лукът се заливат с вода, добавя се дафиновия лист, черния пипер и бахара. Всичко това се кипва и се вари зеленчуков бульон. Готовия бульон се прецежда и към него се добавя квасът. Подправя се на вкус със сол, захар и лимонов сок.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар