понеделник, 23 февруари 2009 г.

Трицветна супа

Съставки:

350 гр червени чушки
350 гр жълти чушки
350 гр зелени чушки
1 л зеленчуков бульон
150 мл течна сметана
черен пипер
сол
червен пипер
къри
индийско орехче




Приготвяне:

Чушките почиствате, измивате, нарязвате на четири и сварявате в бульона докато омекнат. Разделяте според цвета и отделно пасирате с малко бульон, след което прекарвате през финно сито. В отделни тенджарки (за всеки цвят) още веднъж за кратко сварявате супата, като внимавате супата да не стане много рядка, по-добре е да е кремообразна. Слагате сол и черен пипер. Жълтата супа овкусявате и с къри, червената - с червен пипер, а зелената с индийско орехче. Накрая слагате и по малко течна сметана, разбърквате и готово.
Сервирате по следния начин - и трите части на супата се изливат ЕДНОВРЕМЕННО и МНОГО ВНИМАТЕЛНО в чиниите. Цветовете не бива да се смесват.

0 коментара:

Публикуване на коментар