понеделник, 23 февруари 2009 г.

Пасирана доматена супа

Съставки:

* 500 г домати
* 1/4 глава целина
* 1 морков
* 1 глава лук
* 5 скилидки чесън
* 50 г краве масло
* 1 кафена чашка ситно натрошено фиде
* 5 чаени чаши вода
* 1/4 връзка магданоз
* сол на вкус




Приготвяне:

Целината, морковът и лукът се почистват и измиват, нарязват се на дребно и се задушават до омекване в малко вода, след което се заливат с останалото количество вряща вода и се варят заедно с доматите и чесъна. Пасират се през гевгир и се оставят отново да заврят. Прибавя се фидето (или оризът). Супата се посолява и се вари още 10-15 минути, отстранява се от огъня и се подправя с маслото и дребно нарязания магданоз.

0 коментара:

Публикуване на коментар