понеделник, 23 февруари 2009 г.

Супа-пюре от картофи

Съставки:

* 500 г картофи
* 1 глава кромид лук
* 1/4 главичка целина
* 1 морков
* 50 г краве масло
* 6 чаени чаши вода
* сол
* черен пипер на вкус




Приготвяне:

Лукът, морковът, целината и картофите, обелени и нарязани на ситно, се сваряват в малко количество подсолена вода, след което се разбиват с миксер или се претриват през гевгир. Полученото пюре се залива с останалото количество вряща вода, посолява се и се кипва. Приготвената супа се отстранява от огъня, подправя се с маслото и черен пипер на вкус и се поднася с царевични пръчки или хлебни кубчета (кротончета), изпържени или запечени с масло във фурна.

0 коментара:

Публикуване на коментар