Съставки:
* 500 гр брашно
* 50 гр захар
* 1 ч.л. сол
* 40 гр мая
* 200 мл топла вода
* 50 меко масло
* 1 яйце
* 200 гр стафиди
* мляко за намазване
Приготвяне:
Пресявате брашното в купа. Добавяте захарта и солта. Маята натрошете във водата, разбъркайте да се разтвори и заедно с маслото и яйцето добавете в брашното. Разбърквате и омесвате гладко тесто, като последно добавяте и стафидите. Оставяте покрито с кърпа на топло място, за да удвой обема си. Отново омесвате леко и оформяте руло. Нарязвате на 16 парчета и от тях оформяте топки. Още веднъж оставяте да втасат покрити с кърпа за 15 минути. Намазвате с прясно мляко и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса докато станат златисто-кафяви.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар