Съставки:
* 500 г спанак
* 1 глава кромид лук
* 3 супени лъжици растително масло
* 25 г краве масло
* 1 супена лъжица брашно
* 1 чаена чаша натрошено сирене
* 1 кафена чашка кисело мляко
* 5 чаени чаши вода
* сол
Приготвяне:
Ситно нарязаният лук се задушава в растителното масло и 1 супена лъжица вода. Прибавя се спанакът (почистен, измит и нарязан), задушава се до изпаряване на течността и се разбърква 1-2 минути заедно с брашното, след което се залива с горещата вода и се вари 10 минути. Слага се сиренето. След повторното й завиране супата се отстранява от огъня и се подправя с кравето масло. Киселото мляко се разбива и се поставя в супата преди поднасянето й.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар