Съставки:
около 300 г шарено свинско месо
1-2 стръка праз
1 чаена л. червен пипер
2 картофа
1 кафена чашка ориз
черен пипер, счукан на едро
1 препечена люта чушка
сол
Приготвяне:
Месото се нарязва на малки парченца и се изпържва до зачервяване. Прибавя се нарязаният на ситно праз, задушава се. Поръсва се с червен пипер и сол. Избърква се и се полива наполовина със зелев сок и гореща вода. Когато супата заври, се пускат нарязаните на кубчета картофи, черният пипер и измитият ориз. Готовата супа се поднася с натрошена люта чушка.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар