понеделник, 23 февруари 2009 г.

Чорба от свинско месо

Съставки:

400 г свинско месо от бут

2 лъжици мас

2 глави лук

1 суп. лъжица брашно

2 суп. лъжици ориз

червен пипер

сол

джодженмагданоз

зелев сок




Приготвяне:

Месото се нарязва на малки парченца и се запържва в маста. Прибавя се ситно нарязаният лук и също се запържва. Накрая се слага брашното. Оцветява се с червен пипер и се разрежда с 3 чаши гореща вода и 3 чаши зелев сок. Вари се на умерен огън. Когато месото омекне, прибавя се оризът и стрит джоджен. Варенето продължава до готовност на ориза. Чорбата се посолява на вкус (ако зелевият сок не е достатъчно солен) и се поднася поръсена с магданоз.

0 коментара:

Публикуване на коментар