Съставки:
400 г свинско месо от бут
2 лъжици мас
2 глави лук
1 суп. лъжица брашно
2 суп. лъжици ориз
червен пипер
сол
джодженмагданоз
зелев сок
Приготвяне:
Месото се нарязва на малки парченца и се запържва в маста. Прибавя се ситно нарязаният лук и също се запържва. Накрая се слага брашното. Оцветява се с червен пипер и се разрежда с 3 чаши гореща вода и 3 чаши зелев сок. Вари се на умерен огън. Когато месото омекне, прибавя се оризът и стрит джоджен. Варенето продължава до готовност на ориза. Чорбата се посолява на вкус (ако зелевият сок не е достатъчно солен) и се поднася поръсена с магданоз.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар