Съставки:
* 500 г зеле
* 3 глави лук
* 1 морков
* 2 картофа
* корен магданоз
* корен керевиз
* връзка копър
* връзка магданоз
* 3 дафинови листа
* 3 зърна бахар
* 1 глава чесън
* 3 домата
Приготвяне:
Картофите се нарязват на половинки, коренът от магданоз и лукът на четвъртинки – пускате ги да се варят. Почиствате зелевите листа от твърдата жилка, нарязвате на едно и заедно с магданоза, който също е нарязан на едро, прибавяте в супата. Не забравяте да сложите и дафиновия лист и бахара. Коренът керевиз настъргвате на едро ренде и прибавяте в супата. Морковите настъргвате на дребно ренде, чесъна накълцвате на много дребно и ги прибавяте в супата, когато картофите са почти сварени. Накрая нарязвате доматите на квадратчета и също ги прибавяте. Варите още няколко минутки и готово.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар