Съставки:
* 1 чаена чаша доматено пюре
* 1 морков
* 1 главичка кромид лук
* 5 скилидки чесън
* 1 корен от магданоз
* 1 супена лъжица брашно
* 50 г краве масло (или 50 мл растително масло)
* 5 чаени чаши вода
* 3 филийки от бял хляб
* сол
* черен пипер
Приготвяне:
Лукът, морковът и магданозовият корен се почистват и измиват, нарязват се на дребно и се задушават до омекване в 1/2 от мазнината и 1 супена лъжица вода, след което се прибавят ситно счуканият чесън и разреденото с хладка вода доматено пюре. Заливат се с врящата вода и като кипнат, се прибавя брашното (леко запечено или сурово, размито с малко вода). Супата се посолява и се вари още няколко минути, подправя се на вкус с черен пипер и се поднася с крутончета или хапки от хляба, изпържени в останалата мазнина.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар