Съставки:
2 кубчета пилешки бульон
2 глави кромид лук
2 с.л. зехтин
600 гр. леща
150 гр. доматен сок
600 гр. нарязани домати от буркан
100 гр. броколи
100 гр. карфиол
1 глава чесън
2 моркова
2 червени чушки
черен и червен пипер
1/2 връзка магданоз
чубрица и сол
Приготвяне:
Задушете в зехтина ситно нарязания кромид лук, прибавете червен пипер. След това сипете 2 литра гореща вода и доматения сок. Добавете лещатата, сол на вкус и кубчетата пил. бульон. Оставете да ври на слаб огън около 30мин. Десетина минути преди лещата да стане напълно готова, прибавете всички нарязани зеленчуци: моркови, чушки, броколи, домати (от консерва), карфиол и обелените скилидки чесън.Това се прави, за да се запазят всички витамини и минерали, намиращи се в зеленчуците, тъй като пълното увиране значително ги намалява.След като свалите от огъня, подправете с чубрица, магданоз и черен пипер.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар