понеделник, 23 февруари 2009 г.

Супа от гъби и картофи

Съставки:

300 гр. пресни печурки (може и 1 буркан стерилизирани)
300 гр. картофи
1 морков
1 глава лук
домати от консерва или доматено пюре
1 кубче зеленчуков бульон
черен и червен пипер
фиде
майорана




Приготвяне:

Задушаваме настъргания морков и ситно нарязания лук,след което прибавяме гъбите,нарязани на ивички.След като се позапържат,слагаме червен пипер и доматите или дом.пюре.Наливаме топла вода.Прибавяме бульона.Оставяме да поври около 30 мин. на слаб огън.След това прибавяме картофите,нарязани на кубчета.Малко преди картофите да станат напълно готови,слагаме фиде и продължаваме да варим.Накрая,ако е необходимо,може да сгъстим супата с малко разбито във вода брашно.Подправяме готовата супа с черен пипер и майорана.

0 коментара:

Публикуване на коментар