Съставки:
1 1/2 ч.ч. зрял фасул
1 глава лук
2 домата или 2 с.л. доматено пюре
1 морков
1 червена чушка (ако е сушена е по-добре)
4 с.л. олио
чубрица
джоджен
сол
Приготвяне:
Измийте фасула, сложете го в тенджера с 2.5 л вода. Варете на средно силен огън, около 30-40 мин. (сменете поне веднъж водата, за да няма неприятни газови емоции) Добавете наситно нарязания лук, чушката (ако е суха, предварително я подгответе, като я оставите да поомекне в топла вода), доматите или пюрето, моркова - на кубчета. Продължете с варенето, което най-вече зависи от сорта на фасула. Малко преди да отстраните от котлона добавете чубрицата, като я стриете между дланите си, ако е сушена, джоджена на цели листенца, дори да е сух и добавете олио. Посолете и махнете от огъня.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар