понеделник, 23 февруари 2009 г.

Доматена супа с фиде и пресечена застройка

Съставки:

* 500 г домати
* 1 глава кромид лук
* 2 супени лъжици растително масло
* 25 г краве масло
* 1 кафена чашка натрошено фиде
* 2 яйца
* 1/3 връзка магданоз
* сол




Приготвяне:

Лукът се почиства и измива, нарязва се на дребно и се задушава в растителното масло и 1 супена лъжица вода до омекване. Прибавят се нарязаните домати (с големина на бучка захар) и се заливат с 6 чаени чаши гореща вода. След завирането на течността се прибавя фидето. Супата се посолява и се вари още 15 минути. Яйцата се разбиват леко и се изсипват във врящата супа през едра цедка или гевгир, като съдът леко се разклаща, за да се пресече застройката. Накрая се прибавя прясното масло. Готовата супа се поднася поръсена с дребно нарязания магданоз.

0 коментара:

Публикуване на коментар