понеделник, 23 февруари 2009 г.

Супа от шампанско и горчица

Съставки:

4 порции
1 парче целина (колкото тенис топка)
1 стрък праз, само бялата част
1 с.л. масло
20 гр брашно
1 л телешки бульон
1 малка бутилка шампанско
2 ч.л. горчица
1/4 л сметана
2 ч.л. синапено семе, едро смляно
1/2 връзка пресен лук




Приготвяне:

Целината и празът се нарязват на дребно, задушават се в маслото и се поръсват с брашното. След това с много бъркане добавяте бульона. Оставяте да къкри без капак за около 20 минути. Накрая пасирате през сито. Смесвате шампанското, горчицата и 0, 125 л сметана и прибавяте към супата. Останалата сметана разбивате на твърд сняг.
Овкусявате супата със сол и черен пипер, поставяте в подходящи чинии, украсявате с малко от битата сметана, смляното синапено семе и накълцания на дребно пресен лук.

0 коментара:

Публикуване на коментар