понеделник, 23 февруари 2009 г.

Спаначена супа, подлучена с чесън

Съставки:

* 500 г спанак
* 1 кафена чашка ориз
* 3 супени лъжици растително масло
* 1 супена лъжица препечено брашно
* 1/2 лимон (или оцет на вкус)
* 5 скилидки чесън
* 6 чаени чаши вода
* 1/2 връзка магданоз
* сол




Приготвяне:

Спанакът се почиства и измива, нарязва се на ивици и се задушава в мазнината и 1 супена лъжица вода до омекване. Прибавят се оризът, препеченото и размито с малко студена вода брашно и предвиденото количество гореща вода. След като се свари оризът, супата се отстранява от огъня, подправя се със счукания чесън, сока от лимона (или оцет) и сол на вкус, охлажда се до стайна температура и се поднася поръсена със ситно нарязания магданоз.

0 коментара:

Публикуване на коментар