Съставки:
* 500 г спанак
* 1 главичка кромид лук
* 1 супена лъжица брашно
* 2 супени лъжици растително масло
* 25 г краве масло
* 1/3 връзка магданоз
* 2 твърдо сварени яйца
* 1 чаена чаша прясно мляко
* 6 чаени чаши вода
* сол
Приготвяне:
Почистеният и измит спанак се нарязва на ивички и се пуска във врящата подсолена вода заедно със ситно нарязания лук. След сваряването на спанака се прибавя брашното, леко запържено в растителното масло. Супата се вари още 5 минути. Преди отстраняването й от огъня се прибавя прясното масло, а след това - прясното мляко. Яйцата и магданозът се нарязват на ситно и се прибавят в супата след сипването й в чиниите за поднасяне.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар