Съставки:
* 500 г домати
* 1 супена лъжица брашно
* 50 г краве масло
* 1 кафена чашка кускус
* 2 кафени чашки натрошено сирене
* 1/4 връзка магданоз
* 1 чаена чаша прясно мляко
* черен пипер
* сол на вкус
Приготвяне:
Брашното се запържва в 2/3 от маслото до светлокремаво оцветяване и се разрежда с 5 чаени чаши гореща вода. След завирането на течността се прибавят настърганите домати (разрязват се на две части и се настъргват откъм меката, страна, за да се отстрани ципата), а след 15-20 минути - кускусът. Към готовата супа се прибавят прясното мляко, останалото масло и сол на вкус. При поднасянето й се прибавят дребно нарязаният магданоз и натрошеното сирене.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар