понеделник, 23 февруари 2009 г.

Чеснова супа с фузили и броколи

Съставки:

* 7 ч.ч. вода
* 1 дафинов лист
* 1 ч.л. сол
* 60 г чесън, накълцан или пресован
* 1/2 ч.л. суха мащерка или 1 ч.л. свежа мащерка
* 2 ч.л. зехтин
* 1 1/2 ч.ч. фузили
* 450 г броколи, накъсани на цветчета
* прясно смлян черен пипер, на вкус
* 2 яйца
* 1/4 ч.ч. настърган пармезан или груйер
* 2 с.л. накълцан магданоз
* чеснови крутони




Приготвяне:

Сложете на котлона тенджера пълна с водата, дафиновия лист и сол и оставете да закъкри. Добавете чесъна, мащерката, зехтина и сложете похлупак и оставете на къкри за 15 минути. Прибавете фузилите и блоколито, леко увеличете температурата и отново оставете на къкри, но без капак, докато фузилите са готови (без да са разварени), около 10 минути. Ако искате броколито да е леко хрупвкаво го прибавете 5 минути след фузилите. Разбийте яйцата в отделен съд, добанете сиренето и магданоза. Прибавете малко от супата към яйчената смес и разбъркайте. Махнете супата от котлона и прибавете бавно яйчената смес като разбърквате. Бъркайте още минути на слаб огън. Сервирайте като гарнирате с крутони.

0 коментара:

Публикуване на коментар