понеделник, 23 февруари 2009 г.

Чеснова супа

Съставки:

2 глави чесън
400 мл зеленчуков или пилешки бульон
400 мл бяло вино
400 мл сметана
3 картофа
3 с.л. олио
сол и пипер
заквасена сметана




Приготвяне:

Чесъна нарязвате на дребно и задушавате леко в олиото. Внимавате да не покафенее, защото това ще го направи горчив на вкус. Доливате бульона, виното и течната сметана и оставяте да къкри за 90 минути.
През това време сварявате картофите и ги обелвате, те ще ни послужат за сгъстяване на супата.
След 90 минути пасирате супата, добавяте по малко картофи, като продължавате да пасирате докато получите желаната консистенция. Овкусявате със сол и пипер. Украсявате с малко заквасена сметана и сервирате.

0 коментара:

Публикуване на коментар