Съставки:
* 500 г спанак
* 3 стръка пресен кромид лук
* 1 кафена чашка кускус (3/4 чаена чаша натрошени макарони)
* 3 супени лъжици растително масло
* 25 г краве масло
* 1 чаена чаша прясно мляко
* 6 чаени чаши вода
* 1 яйце
* 50 г кашкавал
* черен пипер
* сол
Приготвяне:
Спанакът и лукът се почистват, измиват и нарязват на дребно, задушават се в растителното масло и 1 супена лъжица вода до омекване, заливат се с горещата вода, посоляват се и се оставят да заврят. Прибавят се кускусът или макароните, а след сваряването им се добавят млякото и прясното маело. Супата се отстранява от огъня, застройва се с разбитото яйце и се поръсва с настъргания кашкавал и черен пипер на вкус.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар