понеделник, 23 февруари 2009 г.

Пасирана картофена супа, подлучена с чесън

Съставки:

* 600 г картофи
* 75 г краве масло
* 1 главичка кромид лук
* 1/2 чаена лъжичка червен пипер
* 1 главичка чесън
* 6 чаени чаши вода
* 2 супени лъжици оцет
* сол
* черен пипер на вкус




Приготвяне:

Картофите се почистват и измиват, нарязват се на едри парчета и се сваряват в малко вода или на пара, след което се пасират (през преса, гевгир) или се стриват със специална решетъчна лъжица. Дребно нарязаният лук се задушава в мазнината и 1 супена лъжица вода, разбърква се с червения пипер и се прибавя към картофите. Заливат се с горещата подсолена вода и се варят 10 минути. Супата се поднася подправена с черен пипер и счукания със сол и оцет чесън.

0 коментара:

Публикуване на коментар