понеделник, 23 февруари 2009 г.

Хавайска кокосово-джинджифилова-морковена супа

Съставки:

1 кг моркови (обелени и нарязъни на тънки ивички)
1 глава лук, наситно
1 парче джинджифил (колкото палец)
4 средно големи картофа
1 консерва кокосово мляко
1/2 л зеленчуков бульон
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. мед
сол и пипер
една връзка кориандър свеж (зелената част)




Приготвяне:

Задушавате за около 5 минути на средна температура лука, след това добавяте морковите и джинджифила и задушавате още 5 минути. След това добавяте зеленчуковия бульон и обелените и нарязани на парченца картофи. Варите докато зеленчуците напълно омекнат (около 25 минути). Оставяте да изстине. Пасирате добре. Накрая добавяте кокосовото мляко, лимона и меда и само леко затопляте. Овкусявате със сол и пипер. Преди да сервирате гарнирате с наситнен кориандър. Ако супата ви се вижда прекалено гъста може да добавите малко зеленчуков бульон.

0 коментара:

Публикуване на коментар