Съставки:
1 кисела зелка
2 глави лук
1/2 чаша олио
1 ч. чаша ориз
сол, черен пипер, червен пипер
100 гр. стафиди
Приготвяне:
Разрязват се листата на зелката, като се отстранява твърдата им част. Запържва се ситно на рязания лук с олиото, прибавя се измития ориз малко вода и се задушава. Слага се сол черен пипер и червен пипер на вкус и се сваля от огъня Прибавят се стафидите и се разбъркват добре. Със сместа се пълнят зелевите листа, увиват се добре и се нареждат плътно една до друга в тенджера чието дъно е покрито с остатъци от листа. Заливат се с вода, притискат се с чиния и се варят минути на тих огън.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар