понеделник, 23 февруари 2009 г.

Сарми с кисело зеле и ориз II вид

Съставки:

1 кисела зелка

2 глави лук

1/2 чаша олио

1 ч. чаша ориз

сол, черен пипер, червен пипер

100 гр. стафиди




Приготвяне:

Разрязват се листата на зелката, като се отстранява твърдата им част. Запържва се ситно на рязания лук с олиото, прибавя се измития ориз малко вода и се задушава. Слага се сол черен пипер и червен пипер на вкус и се сваля от огъня Прибавят се стафидите и се разбъркват добре. Със сместа се пълнят зелевите листа, увиват се добре и се нареждат плътно една до друга в тенджера чието дъно е покрито с остатъци от листа. Заливат се с вода, притискат се с чиния и се варят минути на тих огън.

0 коментара:

Публикуване на коментар