Съставки:
* 500 гр брашно
* 40 гр прясна мая
* 1 ч.л. сол
* 2 щипки захал
* 100 гр бекон
* 100 гр кашкавал
* 2 малки домата
* 2 ч.л. мащерка
* 2 ч.л. риган
* 4 с.л. олио
Приготвяне:
Натрошавате маята в брашното, разбърквате 6 с.л. вода. Оставяте да бухне за 10 минути.
Добавяте сол, захар, 200 мл топла вода, омесвате тестото и оставяте за 15 минути да втаса.
Бекона накълцвате на дребно, кашкавала настъргвате, доматите обелвате, махате семките и нарязвате на дребни парченца. Добавяте всички продукти плюс подправките в тестото и омесвате отново. Оставяте да втаса за 15 минути.
Разделяте на 20 порции и оформяте еднакви топчета.
Постилате дъното на тавичката с хартия за печене, поставяте топчетата и оставяте да починат за 10 минути. Намазвате със зехтина и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути, докато станат златисти.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар