Съставки:
1 кг червени чушки 1 люта чушка 1 голяма глава лук 2 скилидки чесън 2 с.л. зехтин 1 л зеленчуков бульон 200 гр маскрапоне сол черен пипер
Приготвяне:
Чушките измивате, почиствате и нарязвате на дребно. Същото правите и с лука и чесъна. В голяма тенджера загрявате зехтина и запържвате леко. След 5 минути добавяте бульона и варите около 20 минути. След това пасирате и прекарвате през финно сито. Прибавяте маскрапонето, слагате да заври и оставяте да къкри за 10 минути. След това овкусявате със сол и пипер. При сервиране може да гарнирате с наситнен магданоз или босилек.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар