понеделник, 23 февруари 2009 г.

ТРИЕНИЦА

Съставки:

* брашно
* чаша вода
* една глава стар лук
* червен пипер
* олио малко
* никаква сол не се слага вътре




Приготвяне:

Преди да започнем сложете тенджера с вода на котлона да завира. 1) Вземете главата лук, обелете и нарежете ситно.
2) Загрейте малко олио и запържете лука в него с малко червен пипер.
3) Сложете запържения лук във водата да се свари.
4) Взимате ситото и слагате брашно в него и като леко пресявате на масата брашно. Спирате. Взимате с ръка вода от чашата и започвате да ръсите с ръка малко вода върху брашното.
5) После с двете си ръце една в друга взимате от брашното и заповате да триете да се получат малки парченца, топчици от брашното.
6) Тази процедура я повтаряме докато решим, колко искаме манджа да направим.Това ни е основното ястие, така че трябва да е доста. 7) След като е завряла водата пускаме получените топчици от брашно във врящата вода и те се попарват.
8) Така наречената триеница е почти готова.
9) След като све свари всичко слагаме в една дълбока чиния, правим лека топка в средата и слагаме зелев сок там. Обърква се всичко и да ви е сладко. Аз обичам повечеко зелев сок да си слагам, така че нека всеки сам реши, как ще му хареса.

0 коментара:

Публикуване на коментар