Съставки:
* 100 г сирене
* 500 г брашно
* 250 г кисело мляко
* 1 непълна чаена чаша вода
* 2 яйца
* 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
* 1 чаена лъжичка сол
Приготвяне:
От брашното, водата, киселото мляко, солта, содата и яйцата (без един жълтък) се омесва тесто. Тестото се разделя на 10 топчета, които се разточват на кръгчета. Кръгчетата се слепват по две, като помежду им се слага по 1/5 част от натрошеното сирене, и краищата им се притискат с вилица или пръст. Оформените по този начин питки се намазват с отделения за целта жълтък и се пекат при умерена температура.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар