понеделник, 23 февруари 2009 г.

Супа от коприва

Съставки:

* Коприва - една торбичка /колкото ги продават бабичките по пазара/
* зелен лук - една връзка
* морков - един или два според големината
* ориз - 50гр. /около една шепа/
* олио
* сол
* черен пипер
* джоджен
* червен пипер
* кисело мляко - по желание




Приготвяне:

Измиваме старателно копривата като използваме ръкавици. В тенджера сипваме вода около литър и половина и я слагаме на котлона. След като заври попарваме копривата за минута, след което я сипваме в цедка да се изцеди /запазваме отварата/. В тенджера сипваме олио, запържваме нарязаните на ситни кубчета моркови, зеления лук, червения пипер и разреждаме с отварата, прибавяме и нарязаната на ситно коприва. След като заври се прибавя и измития ориз. Към края на варенето подправяме със сол,черен пипер и щипка джоджен. След като разсипем супата по желание може да гарнираме с една лъжица кисело мляко.

0 коментара:

Публикуване на коментар