Съставки:
* 500 г спанак
* 1 глава кромид лук
* 1/2 връзка корени за супа (морков, целина, пащърнак и магданоз)
* 4 супени лъжици растително масло
* 2 домата
* 1 кафена чашка фиде или ориз
* 1 чаена чаша кисело мляко
* 2 яйца
* 1 супена лъжица брашно
* 1 чаена лъжичка червен пипер
* 5 чаени чаши вода
* 1/4 връзка магданоз
* джоджен
* черен пипер
* сол
Приготвяне:
В растителното масло и 1 супена лъжица вода се задушават до омекване дребно нарязаният лук и настърганите корени за супа. Разбъркват се с брашното и червения пипер, разреждат се с леко подсолена гореща вода и се оставят да заврят. Прибавят се почистеният, измит и дребно нарязан спанак, фидето и останалото количество вода. Като се свари фидето, се прибавят дребно нарязаните домати и джоджен и сол на вкус. Супата се вари още 10-15 минути, отстранява се от огъня и се застройва с варена застройка от разбитите яйца и киселото мляко, подправя се на вкус с черен пипер и се поднася поръсена със ситно нарязания магданоз.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар