Съставки:
* 500 г спанак
* 1 главичка кромид лук
* 1 морков
* 3 супени лъжици растително масло
* 25 г краве масло
* 1 кафена чашка ориз (фиде)
* 2 домата
* 1 чаена чаша кисело мляко
* 1 яйце
* 1 супена лъжица брашно
* 6 чаени чаши вода
* 1/5 връзка магданоз (джоджен)
* черен пипер
* сол
Приготвяне:
Почистените, измити и дребно нарязани лук и морков се задушават до омекване в растителното масло и 1 супена лъжица вода. Прибавя се почистеният, измит и ситно нарязан спанак, размесва се с лука и моркова, залива се с горещата вода и се вари 10 минути. Прибавят се след това оризът (фидето) и нарязаните на кубчета домати. Супата се посолява и се вари до готовност, подправя се с прясното масло, сваля се от огъня и се застройва с варена застройка от брашното, киселото мляко и яйцето. Поднася се поръсена с черен пипер на вкус и дребно нарязания магданоз (джоджен).
Приготвяне на застройката
Предвидените продукти се разбиват заедно и се разреждат с част от течността на супата. Сместа се загрява до завиране при непрекъснато разбъркване и постепенно се прибавя към супата, която се разбърква непрекъснато.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар