Съставки:
* 750 г домати
* 1 кафена чашка грис
* 50 г краве масло
* 3 твърдо сварени яйца
* черен пипер
* сол
* листа от магданоз и целина
Приготвяне:
Доматите се нарязват, посоляват се леко и се сваряват с 1 чаена чаша вода, претриват се през цедка, заливат се с 6 чаени чаши вода и се оставят да заврят отново. Прибавя се на тънка струя и при непрекъснато разбъркване грисът. Преди отстраняването на супата от огъня се прибавят маслото и ситно нарязаните листа от магданоз и целина. Поднася се с резенчета от твърдо сварените яйца и черен пипер.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар